A Tisza Táncegyüttes elnöke így látta...

2017.04.10 17:53

„ A szolnoki Tisza Táncegyüttes 70 éves múltjában nem emlékszem hasonló feladatra. Táncolni, énekelni és táncházat tartani, testi és szellemi fogyatékos gyerekeknek és felnőtteknek embert próbáló feladat. Fogyatékos emberekkel találkozunk természetesen az utcán is.  Arra azonban, hogy csak és kizárólag fogyatékos emberek figyelmét kell lekötni 1 órán keresztül, erre szerintem nem vagyunk felkészülve, és természetesen nem is vagyunk hozzászokva.                                                                               Ha egy szóval jellemezni kellene a hazautat erről az estéről, akkor az a „csönd”! Szótlanul jöttünk haza Karcagról, a gondolataink egyértelműen a rendezvény körül forogtak. Mindenki elgondolkodott azon, hogy az ő valós vagy vélt problémája, mekkora is valójában. A műsor előtt mindenki azt gondolta, hogy ezt az akadályt könnyen veszi. Nem így történt. A táncosok közül, bizony többen is elérzékenyültek vagy elgyengültek a szereplés során.  A kezdeti nehézségek után, nagyon jól vettük az akadályt és egy nagyon jó hangulatú műsort adtunk. Számunkra nem is maga a műsor, hanem a táncház volt a csúcspont! Hihetelen volt, hogy még a kerekes székes gyerekekkel is tácoltunk!                                                                                                                   Az első ilyen alkalom számunkra feledhetetlen volt, egyszeri és megismételhetetlen. Őszinte öröm, önfeledt hangulat, tiszta érzések és akarat! A mai rohanó világban szinte feledésbe merülnek ezek a jellemzők. Itt ízelítőt kaptunk mindegyikből. Magunkkal visszük a sok mosolygós arcot, az önfeledt boldogságot, a jókedvet, amivel mi is többek lettünk.

Jónak lenni jó ! Azt gondolom, hogy jobb emberek lettünk ezután a fellépés után. Kicsit mindenki másképpen fog ezekre a hihetetlenül szerethető emberekre gondolni a jövőben.

A szolnoki Tisza Táncegyüttes elnökeként nagyon büszke vagyok arra, hogy részesei lehettünk a rendezvény sorozatnak és hozzájárulhattunk ahhoz, hogy boldogabbá tegyük ezeket a gyerekeket.

Mivel az összes táncosunk várja a folytatást, ezért úgy gondolom lesz folytatása a kapcsolatuknak.

Az együttes összes tagja nevében szívből gratulálunk a Jessi és Társai Alapítványhoz és nagyon sok sikert kívánunk álmaitok megvalósulásához!

Horváth Róbert   

Elnök

TiszaTáncegyüttes Művészeti Egyesület